Archive for octubre, 2008

FLAIXOS ENLLUERNADORS

Divendres, octubre 31st, 2008
al darrere quin guarniment!

al darrere quin guarniment!

Absoltes octubreres

Com hi ha món, em sorprèn la meua capacitat de sorpresa. Aquest octubre ha donat molt de si, i encara sort que s’acaba avui, quina castanyada! M’he vist obligat a triar d’entre una pila de flaixos, enlluernadors tots. Dels escollits, ara només us en poso les etiquetes, davall hi trobareu un breu text per a cadascun: Puigcercós: il condottiero català? – Bilbeny àlies «el Senyor de les Fundacions» – La grega s’esbrava – Opacitat sols bancària? – Transparència sí! – Una carallotada més.

Bon profit; de res.

Joan Berlusconi o Silvio Puigcercós?

Amagar l’ou de la Independència de Catalunya rere uns suposats «valors republicans» és la torna del «projecte de país» del renovat populisme ‘ful’ en gitano vol dir ‘merda’ del nostre particular «condottiero», el qual ara vol posar l’accent d’Esquerra sobre l’erra perduda de «Republicana».

La ce de Catalunya qui sap on para.

Jordi Bilbeny a la FPNH

La Fundació Nova Història (FPNH, Carrer de la Democràcia, 5 – 2n 1a, 08018 Barcelona) em convidà ahir al seu sopar mensual: el tema central de l’acte fou el Centenari de l’Estelada, i una quarantena llarga d’assistents escoltàrem les explicacions dels dos membres de la Comissió del Centenari. A destacar el rum-rum sobre una altra fundació que suara es crea (i sense comptar-ne una altra la qual finalment sembla no ha reeixit per manca de recursos), ja en són quatre les fundacions que s’han bastit a l’entorn de les investigacions del polèmic i amic Jordi Bilbeny.

La grega es destapa

Consort sense atributs per exprés manament de la prostitució espanyola, la premsa i els programes del «corasón» diuen que ha dit no sé què; m’és ben bé igual. Allò que sí convindria de saber és la veritat sobre els presumptes fets criminals del seu marit, el Borbó regnant que mai no ha abjurat de la seua fidelitat als Principios Fundamentales del Movimiento franquista. Ja fa vint anys em vaig jugar la llibertat editant un llibre d’autor per mi desconegut —digués el que digués el malaurat Ramon Barnils— en què es denunciava l’afició colpista del pare del futur cada cop més present —per a escarn i oprobi de catalans— Felipe VI.

Beneficiats a l’ombra

Que el PSOE s’hauria sotmès en temps de l’altre Felipe (l’ex «compañero socialista» del Guerra) a un govern presidit pel general Armada un colpista més, també amic del rei, amb la connivència de Raventós i Tarradellas conspirant a Lleida amb aquella tropa, no és cap novetat; tampoc no ho és pas que des d’aleshores el PSOE és refermà com el natural aliat del Gran Capital al Regne d’Espanya i ex colònies d’ultramar. Ara bé, digueu-me amb quina cara de ciment armat es presentarà el Mentider de la Moncloa davant dels representats per la ‘o’ d’«Obrero» per a dir-los que regalarà un munt de milers de milions d’eurons als consells d’administració de bancs i caixes, però que no els dirà pas de quines entitats es tracta …no fos el cas que anessin a reclamar la part que els toca.

Descobrim-los!

Hom, que és previngut (gràcies, Josep Maria), per si un cas i abans no desapareguin per art de màgia, us ofereix a la vostra atenció els informes anuals lliurats al Banc d’Espanya (2007) sobre els tres fons de garantia de dipòsits existents: per a Bancos (1), Cajas (2) i Cooperativas de Crédito (3), més un quart informe corresponent a la Sociedad Gestora de los Fondos de Garantía de Depósitos en Entidades de Crédito (creada el 29 de juny del 2000 i participada pels tres fons de dipòsits esmentats). Fixeu-vos, per posar sols un exemple, en l’informe 2 (el de les caixes d’estalvi): a partir de la pàgina 47 [Anejo 1 «Operaciones de Saneamiento»] podreu veure una llista de les quantitats lliurades des de l’any 1982 fins al 2007, en molts casos no recuperables i a fons perdut!, i a quines entitats beneficien. Curiosament no n’hi ha cap de catalana, dit en sentit restrictiu.

Un milió cent mil eurons

Cent vuitanta-tres milions de pessetes! I els de l’ABC fan veure que no ho saben i per despistar s’acarnissen contra el de Reus per nou mil eurons de res. La quantitat que encapçala és l’import continent, sense contingut de la compra, en plena crisi i rebaixa del totxo, de la nova mansió de luxe (vegeu les piscines privades) del senyor Carallot àlies Carod: 270 metres quadrats de superfície útil a la zona més cara de Tarragona, Carrer d’Ernest Lluch, núm. 2.

Madrid sí paga als traïdors.

PARLA.CAT: UNA NOVA I MOLT CARA ENGANYIFA DEL BUFANÚVOLS DEL CARALLOT

Dimecres, octubre 29th, 2008

© SPL (GC) – IRL

Més de quatre milions d’eurons!

Un conegut, a qui vaig demanar orientació atès que li faig classe de català a una irlandesa que és professora d’anglès, em recomanà molt cofoi el «portal» Parla.cat. Dit i fet, i ja em teniu enregistrant-me per a poder accedir als diversos nivells i també als recursos per al professorat.

El formulari de registre m’ha demanat un munt de dades personals, sota amenaça si menteixo, i ja m’he adonat que alguna cosa no rutllava quan, a l’hora de triar «lloc de naixement», a la finestreta de «selecciona un país» no hi he trobat el meu; he triat Andorra com faig en casos semblants. Però poques línies després he hagut de tornar enrere perquè m’ha demanat el «nif»…

«Bé —m’he repensat—, hauré de passar per espanyol» i hi he posat el «nif» havent seleccionat un «país» que no és el meu. Després de posar l’adreça i població, al camp obligatori «país» la maleïda finestreta no m’ha permès de nou de posar-hi el meu. Altra volta, ecs!, he tornat a passar pel que no sóc «tot sigui per a informar-me —m’he dit—». En acabat d’omplir els setze camps obligatoris (n’hi ha uns quants més, però opcionals) he premut «acceptar» i he pogut optar a fer la «prova de nivell» per a saber per quin curs em tocava de començar.

M’ha sortit «nivell recomanat Suficiència 2», he obert la pàgina «curs» i aleshores he vist que hi ha quatre nivells: bàsic, elemental, intermedi i suficiència. Cada nivell consta a la vegada de tres cursos (1, 2 i 3). Tot content premo sobre «Suficiència 2» i oh! em diu «curs no disponible». He provat altres opcions i no hi ha disponible cap curs per sobre d’elemental.

Amb sensació d’estafat he anat a «recursos per al professorat» i tampoc no hi ha res de res. Força fastiguejat he recorregut tot el web i amb enuig he comprovat que és molt deficient, hi ha errades (almenys en la versió catalana) que semblen fruit del pas per un traductor automàtic que no han estat detectades pel corrector humà. Els enllaços a d’altres webs (diaris, tv’s, ràdios, jocs, etc.) i els xats i fòrums, tot plegat sembla que s’hagi posat a corre-cuita, com el «diccionari», que sembla un vocabulari d’uns cinc-cents mots.

En arribat a aquest punt, amb la mosca al nas i el plàtan darrere l’orella, he començat a investigar. Resulta que al falsari vicepresident de la Genialitat de Dalt li mancà temps per a presentar en societat el portal «Parla.cat» el març del 2007. Havia de ser operatiu a l’octubre d’aquell any. Després de saber-se que el pressupost inicial era de més de set-cents milions de les antigues pessetes, va prometre que al gener del 2008 seria operatiu. A la fi, el gener s’ha reconvertit en octubre, amb el resultat que ja us he assenyalat.

Però la cosa no acaba aquí. He enviat un e-correu a «contacte» tot manifestant la meua estranyesa per la no disponibilitat del curs i m’han respost des de parla.cat@ieci.es (punt «es»!). Si Parla.cat és un domini de la Generalitat, per què no tenen adreces d’e-correu amb el punt cat? I què és «ieci.es»? Agafeu-vos: és la divisió d’Informática de El Corte Inglés. Ah, si per comptes de fer el curs per «lliure» trieu l’opció de «tutoria», us costarà 90 eurons per cada curs de cada nivell (4 nivells per 3 cursos per nivell per 90 eurons per curs són 1.080 eurons!).

SAURA: SE’T PIXEN AL DAMUNT I PENSES [SIC] QUE ÉS AIGUA BENEITA

Dilluns, octubre 27th, 2008
© ICRC ref. HIST-01847-0603/1937

© ICRC ref. HIST-01847-0603/1937

La cosa és molt més greu que els 9.000 eurons

A cada dia que passa és més insostenible el desgovern del tristpartit al front de la Generalitat de Dalt. Els catalans del Principat (esquifit) de les quatre províncies ens trobem avui més amb el cul a l’aire que ahir, però menys que demà. Hom s’ha hagut d’assabentar per un butlletí en anglès —és manifesta la meua incapacitat intel·lectual d’admetre els manaments de l’estatutet de la vergonya i, en conseqüència, d’entendre l’espanyol— que el president del Comitè Internacional de la Creu Roja ha viatjat avui al Regne d’Espanya per a lliurar desenes de milers de còpies de documents i fotografies de la nostra «memòria» al Centro Documental de la Memoria Histórica de Salamanca.

On són la corrua de memorials, comissions de la, organitzacions i associacions d’ex, i tuti quanti ben controlats i millor pagats amb els nostres diners pel senyor Saura? De què ens serveixen aquests centenars de milers d’eurons que reparteix, com un reietó entre els seus camarades servils, el «nostre» conseller d’Interior? Si voleu saber el fons i el sentit de la meua queixa, llegiu-vos la traducció que n’he fet a corre-cuita del comunicat de la Creu Roja Internacional:

«27-10-2008 – News release 08/192»

»Espanya: El president de l’ICRC lliura documents de la Guerra Civil espanyola»

»Ginebra (ICRC) – El president del Comitè Internacional de la Creu Roja (ICRC), Jakob Kellenberger, és a Espanya avui per lliurar oficialment al govern un conjunt de còpies de documents dels arxius de l’organització sobre les seves activitats durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939).»

»Mr Kellenberger s’entrevistarà amb el secretari d’Estat per Afers Estrangers, Ángel Lossada Torres-Quevedo, abans de viatjar al Centro Documental de la Memoria Histórica de Salamanca per participar en una cerimònia de lliurament oferta pel ministre de Cultura, César Antonio Molina Sánchez.»

»”Els nostres arxius contenen uns 80.000 elements, incloent-hi al voltant de 600 fotografies, testimoni dels esforços de l’ICRC i la Creu Roja espanyola per alleujar el sofriment de víctimes de la Guerra Civil espanyola”, deia Mr Kellenberger. “Esperem que aquests documents seran útils en els esforços d’Espanya per la investigació i la conservació de la memòria d’aquest període tràgic de la seva història.”»

»Els documents inclouen informes sobre visites a la presó per delegats de l’ICRC i correspondència entre l’ICRC, les parts al conflicte i les dues organitzacions de la Creu Roja espanyoles (Republicana i Nacionalista [vol dir feixista]) que existien a l’època. Les fotografies mostren evacuacions de ferits, visites a presons i a camps de treball, nens evacuats a França, víctimes dels bombardeigs aeris a Madrid, Barcelona i d’altres ciutats, distribució per part de la Creu Roja de menjar i de llet.»

»El govern espanyol ja demanà còpies dels documents de l’ICRC durant una visita de Mr Kellenberger el 2005. A l’any seguent se signava un acord sobre la publicació i ús de còpies dels documents. Els equips conjunts de l’ICRC i experts espanyols feren un inventari i còpies digitals de documents sobre la Guerra Civil i fins al 1966. Els arxius més recents romanen classificats.»

»L’agost de 1936, un mes després del començament de la Guerra Civil, la Creu Roja espanyola demanà oficialment a l’ICRC de protegir i d’evacuar nens separats de les seues famílies. Després dels següents tres anys, l’ICRC i les dues organitzacions de la Creu Roja espanyola rebrien 30.000 peticions per a localitzar persones i lliurarien cinc milions de missatges, ajudant a posar-se en contacte als membres familiars separats per la guerra. Els delegats de l’ICRC també visitaven i certificaven uns 89.000 presos. Les activitats de l’organització se centraven a proporcionar suport per a serveis mèdics.»

»Per a més informació de les activitats de l’ICRC durant la Guerra Civil Espanyola, si us plau contacti: Marçal Izard, ICRC Ginebra, tel. +41 22 730 24 58 o +41 79 217 32 24.»

Si he entès bé el comunicat voldrà significar que per a trobar la documentació de la Creu Roja referent al meu pare —capità d’artilleria de l’Exèrcit popular de Catalunya, ferit de guerra, presoner al Camp de Concentració d’Argelers (Rosselló), treballador il·legal a la campanya (Occitània), treballador esclau a Cerro Muriano (Còrdova), presoner a la Model (Barcelona)— hauré de tornar, vulguis no vulguis, a Salamanca (Regne d’Espanya)? On són els nostres papers?

No hi ha vergonya ni dignitat.

ASSOLIR LA FI DEL REGNE D’ESPANYA

Dissabte, octubre 25th, 2008
Espanya futura

espanya futura

He rebut anit una notícia que esperava de feia anys. Potser no és tal i com l’havia somniat i potser l’hauria presentat d’una altra manera, però és el que és i palesa una intenció ferma de posar fil a l’agulla per acabar definitivament amb la monarquia del Borbó —imposada a dit per Franco i mantinguda pel PSOE i tots els seus comparses— i amb l’opressió de les nacions sotmeses.

Primer us copio la carta que conté la declaració d’intencions i després la proposta.

D’: Esquerra Nacionalista Valenciana, Estat Valencià, República Valenciana-partit valencianista europeu, Plataforma Sobirania i República (per la República Catalana), Bloc d’Esquerra Català, ACR Constantí Llombart.

A: Sobiranistes republicans andalusos, aragonesos, bascs, canaris, castellans, catalans, gallecs i valencians.

Els col·lectius i partits que us dirigim aquesta carta portem uns anys treballant en el moviment republicà, sobretot al País Valencià. A ningú se’ns escapa que el moviment republicà està quasi monopolitzat arreu l’Estat pels republicans espanyols, que malgrat reconèixer el dret d’autodeterminació (només faltaria que no foren democràtics!), no mouen un dit, tot al contrari, per assolir les sobiranies dels nostres respectius països. Nosaltres sobiranistes republicans, per la República Valenciana i per la República Catalana, veiem del tot necessària la coordinació dels sobiranistes republicans no espanyols, de la mateixa manera que els republicans espanyols es coordinen portant, fins ara, la iniciativa del moviment republicà.

És en aquest sentit que us proposem entrar en contacte i us enviem un primer esborrany de proposta de «Coordinadora Estatal per les Repúbliques» (en plural).

Esperem que compartiu la nostra preocupació i restem a l’espera de les vostres notícies.

Salut i repúbliques.

Ciutat de València, 22 d’octubre 2008

Per a contactar:

Víctor Baeta i Subias, de República Valenciana-partit valencianista europeu

650537213

963622772

baeta@telefonica.net

correu@republicavalenciana.org

Proposta de «Coordinadora Estatal per les Repúbliques»

Les organitzacions sotasignants amb l’ànim d’assolir la fi del Regne d’Espanya i la creació de nous ordres polítics republicans, basats en la llibertat com a no dominació de les persones i pobles, presentem la següent proposta de «Coordinadora Estatal per les Repúbliques».

1.- La «Coordinadora Estatal per les Repúbliques», ha de tendir a recollir totes les expressions i

reivindicacions republicanes existents al Regne d’Espanya, sia el que sia el seu caire territorial, social o de qualsevol altre tipus.

2.- Les propostes republicanes que coneixem són les següents:

– República Valenciana

– República Catalana

– República d’Euskadi

– República Galega

– República Castellana

– República Andaluza

– República del Estado Aragonés

– República Federal Canaria

– República Confederal de los Pueblos de España

– Confederació de Repúbliques (catalana, valenciana i balear)

– República Independent i Federada dels Països Catalans

– República Federal Española

– República Popular y Federativa

– Repúbliques Llibertàries

3.- Aquesta pluralitat entenem que s’ha de plasmar en una instància de coordinació formada per partits i col·lectius que defensen les distintes expressions republicanes.

4.- Els sotasignats s’autoconstitueixen com a instància sobirana i oberta per a redactar una proposta de funcionament i convocar una primera Assemblea Constituent de la «Coordinadora Estatal per les Repúbliques».

A ERMENGOL PASSOLA

Dijous, octubre 23rd, 2008
Ermengol Passola

Ermengol Passola

Homenatge a l’Ateneu Barcelonès

Ahir dimecres vaig assistir a un acte excepcional com pocs n’he vist de sentida admiració i just reconeixement a la trajectòria d’un lluitador incansable pel progrés de Catalunya i, a més a més, en vida plena i fecunda de l’homenatjat, n’Ermengol Passola Badia. El nostre és un país de desagraïts i, a major transcendència de la vàlua i de l’aportació del prohom, menor mostra d’afecte col·lectiu, i massa sovint arribant al límit: l’oblit o el menysteniment.

Per una estranya conjunció astral aquest cop la norma s’ha trencat amb en Passola. He arribat a l’Ateneu just abans no es comencés i la Sala d’Actes ja era plena de gom a gom, amb tot he saludat i parlat uns instants amb en Passola que era assegut a la primera fila de butaques, i temps li ha mancat per a mostrar-me un full (que duia a una butxaca de l’americana) perquè veiés que hi sortia el meu nom, mentre em deia amb recança: «però no em deixaran parlar!».

I no, no l’han deixat parlar. I potser era el què calia atès que n’Ermengol hauria aprofitat, n’estic segur, per a desviar l’atenció de la seua persona cap a una altra banda. Perquè entengueu un dels trets del seu caràcter n’hi ha prou amb aquest detall: la passada setmana, en la telefonada que em féu m’anuncià això de l’homenatge i, sense respirar, afegí «naturalment he acceptat perquè en mi, en realitat, homenatgen a un seguit de persones que us ho mereixeu i heu treballat sempre a l’ombra».

Alguns detalls de la seua vida i de les seues accions els podeu llegir a l’entrevista que Ignasi Aragay publicà ahir al diari Avui, però es necessitaria un munt de fulls només per a ressenyar posant-hi sols un títol, un lloc i una data totes les accions, organitzacions, empreses i activitats en què participà n’Ermengol Passola; en molts de casos n’era l’ànima promotora i alhora actora. Ni el càncer que li diagnosticaren fa més de dos anys ha pogut frenar la seua productiva activitat en pro de Catalunya.

Bohigas, Triadú, Cabrera, Espinàs i Castells (Porcel finalment no ha arribat) ens han contat el «seu» particular Passola. Entre els que escoltàvem, molts a peu dret, cadascun hem anat repassant també el «nostre», tantes facetes com caps hi érem a l’Ateneu: Núria Feliu, Albert Jané, Josepmiquel Servià, Marta Ferrussola clos l’acte ha arribat, despentinat per les presses, Jordi Pujol, Adelaida Ponti, Carles-Jordi Guardiola, Celdoni Fonoll, Lloll Bertran, Jordi Portabella, Josep Espar Ticó, Joaquim Ferrer, per dir-ne uns pocs dels noms dels presents.

La unanimitat en la representació de la societat catalana a l’homenatge degut a n’Ermengol Passola és ja part de la història, de la història de veritat, del nostre país. Amb el desig que d’ací un temps ho puguem repetir en un lloc força més ample, i amb la promesa que un altre dia us contaré la meua relació i activitats amb l’homenatjat, acabo la meua petita crònica.

entrevista a VilaWebTV

vídeo de l’homenatge

CINC-CENTS APUNTS

Dilluns, octubre 20th, 2008

Un nombre a remarcar i més dades

Sembla que hagi passat molt més temps d’ençà d’aquell 28 de febrer del 2005 en què vaig posar el primer apunt del bloc El Llamp: en realitat encara no quaranta-quatre mesos, si fa no fa uns 1.340 dies. Puix que els darrers cinc mesos deixí, per raons tècniques, d’escriure al bloc, i atenent-me a la meua mitjana d’apunts fins avui, ara el bloc hauria de mostrar el nombre 560 per comptes de 500.

El comptador als blocs de MésVilaWeb s’inicià —si més no per als usuaris— el 7 de juliol del 2006, i alguns hem optat per a fer-lo visible als lectors. De fa poc que el comptador també discrimina entre les visites a la portada i les visites a les entrades. Hi ha tot un seguit de dades que són reservades a la vista sols dels usuaris, com són les deu primeres entrades del dia, de la setmana, del mes i des de l’inici. Més avall us en donaré detall.

Com a autopremi especial per atènyer els 500 apunts, avui enceto el bloc Enric Borràs al meu propi domini. Després de diverses experiències vaig decidir de parar casa independent, però encara no l’havia moblat. Gràcies a WordPress, m’he muntat un bloc al meu gust; haig d’aprendre totes les possibilitats d’aquesta «plataforma semàntica de publicació personal amb els principis de l’estètica, els estàndards web i la ‘usabilitat’ [sic, aquest neologisme no és meu]», temps al temps.

Voldrà dir això que abandono el bloc El Llamp? Ca! no és pas la meua intenció. Amb tot sí que en faré un ús simultani amb el que ara presento; potser us faci, amable lector, viatjar amunt i avall; tampoc no us perdreu pas i, a la fi, Internet és això també, oi? Aquesta duplicitat em servirà doblement: 1) per continuar vinculat a la comunitat de blocaires de MésVilaWeb, i 2) per assajar la nova ubicació.

Abans us comentava sobre les dades estadístiques del bloc El Llamp que no són visibles als lectors del bloc. Hem de tenir present que si el total de comentaris als apunts és de 2.666, la xifra correspon a tots els comentaris (menys els esborrats) fets des del primer dia. Per contra, la resta d’estats es refereixen només des de l’inici del comptador (7-VII-2006), és a dir, poc més de vint-i-sis mesos. També heu de tenir present que a MésVilaWeb, seguint el costum espanyol o francès, comencen la setmana en dilluns quan, suposo que ja ho sabeu, la setmana catalana, com l’anglesa, comença en diumenge. Podeu xafardejar tota la informació que hi figura a les set de la tarda d’avui, i aprofitar els enllaços per a llegir, per exemple, algun (o tots) els apunt més visitats en cada apartat:

General

Posts: 499

Comentaris: 2666

Visites a la portada

Avui: 74 visites

Aquesta setmana: 74 visites

Aquest mes: 1444 visites

Des de l’inici: 87302 visites

Visites a les entrades

Avui: 223 (visites)

Aquesta setmana: 223 (visites)

Aquest mes: 3703 (visites)

Des de l’inici: 141046 (visites)

Entrades més visitades avui

SOLUCIÓ CATALANA A LA CRISI (50 visites)

FLAIXOS TARDORALS (39 visites)

PLANETA LARA (30 visites)

PER QUÈ DIEM NO AL 5 PER CENT EN L’ESTATUT VALENCIÀ (6 visites)

«ANTES PRIETO QUE GASTAO» (5 visites)

POESIES GANDESANES (4 visites)

COPA TÍSNER D’SCRABBLE EN CATALÀ (3 visites)

VAGA GENERAL 12-S: MOTIVACIÓ-I (2 visites)

MANIFESTACIÓ 29-0: ACTUALITAT (2 visites)

ALLIBERAR COMPANYS (2 visites)

Entrades més visitades aquesta setmana

SOLUCIÓ CATALANA A LA CRISI (50 visites)

FLAIXOS TARDORALS (39 visites)

PLANETA LARA (30 visites)

PER QUÈ DIEM NO AL 5 PER CENT EN L’ESTATUT VALENCIÀ (6 visites)

«ANTES PRIETO QUE GASTAO» (5 visites)

POESIES GANDESANES (4 visites)

COPA TÍSNER D’SCRABBLE EN CATALÀ (3 visites)

VAGA GENERAL 12-S: MOTIVACIÓ-I (2 visites)

MANIFESTACIÓ 29-0: ACTUALITAT (2 visites)

ALLIBERAR COMPANYS (2 visites)

Entrades més visitades aquest mes

SOLUCIÓ CATALANA A LA CRISI (348 visites)

PLANETA LARA (280 visites)

XIRINACS A VENDRE (190 visites)

FLAIXOS TARDORALS (146 visites)

A LLUÍS COMPANYS (108 visites)

BONA NOTÍCIA (101 visites)

DOS NOUS DIARIS DIGITALS D’ESQUERRA (71 visites)

«ANTES PRIETO QUE GASTAO» (68 visites)

TERRORISME D’ESTAT CONTRA ISRAEL (45 visites)

PER QUÈ DIEM NO AL 5 PER CENT EN L’ESTATUT VALENCIÀ (37 visites)

Entrades més visitades des de l’inici

EL CASTELL DE MONTJUÏC DE BARCELONA ÉS SÍMBOL DE LA CATALUNYA SOBIRANA (2702 visites)

PER QUÈ DIEM NO AL 5 PER CENT EN L’ESTATUT VALENCIÀ (2496 visites)

HA MORT EL PATRIOTA FRANCESC SALA-DUCH (1183 visites)

CONSPIRACIÓ (1064 visites)

«ANTES PRIETO QUE GASTAO» (1041 visites)

VOTEM PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA (979 visites)

PERPLEXITAT (868 visites)

SARKOZY A LA CATALANA EN VERSIÓ «XAVA» (864 visites)

COMISSIÓ DE LA DIGNITAT: ON ETS? – 1 (855 visites)

L’EQUIP CRITERI RESPON (855 visites)

En fi, sols em resta agrair-vos que em llegiu un dia sí i, si pot ser, l’altre també i que, quan us abelleixi, em deixeu algun comentari o crítica. Mantinc el bloc (hauria de dir, a partir d’avui, «els blocs») en l’esperança que algú em llegeix, altrament no hi escriuria o ho faria només per al bloc, però de paper, del damunt de la taula del meu despatx.

Fins a l’altra!