Archive for juny, 2009

HONORABLES ARREPAPATS I DESVERGONYITS

Diumenge, juny 28th, 2009

Ja podeu garlar, ja: el sou val més que la Pàtria

Ja podeu garlar, ja: el sou val més que la Pàtria

Disparar canonades de fum

Ahir dissabte no vaig anar a la concentració convocada per Acte de Sobirania. D’aquesta meua mancança me n’acabà de decidir la fotografia que vaig rebre adjunta a diversos correus electrònics —tramesos per coneguts i desconeguts que així em volien animar a participar-hi— en què es veia, penjada al centre de l’Arc de Triomf, una gran bandera comunista tombada verticalment.

Ja al mateix web dels d’Acte de Sobirania dies enrere hi havia vist l’anunci de l’acte amb una bandera mig partida, posada també malament com a escut, que en la part superior en un cantó hi figura mig triangle blau i mig estel blanc i, en l’altre, mig triangle groc i mig estel roig. Malament rai —vaig pensar en veure-ho— si a aquestes alçades encara no ens posem d’acord en els colors de la bandera de combat, que altra cosa no és la bandera independentista de la IV República Catalana.

Una bandera amb un estel roig de cinc puntes no representarà mai als patriotes catalans en lluita perenne per la Independència de Catalunya; si un cas, només pot ser bandera de partit (o de partits), mai però bandera de tots. A què trau cap, en ple segle XXI, continuar usant com a comuna una bandera que sols ens duu a la memòria el comunisme soviètic —i els seus col·laboradors a casa nostra— abandonant Catalunya a la dissort en favor de la continuïtat de la «unitat» d’Espanya.

Tant mateix, hi havia un altre factor que m’havia decidit a no anar a l’Arc de Triomf. És adonar-me del mal ús, pitjor a cada dia que passa, que es fa de l’anomenada «societat civil» per afavorir interessos partidaris. Només a Anna Notícies he llegit que algú altre també ho constatava. Em fa fàstic participar en un «acte de sobirania» per acabar veient com els auto erigits en representants de la «societat civil» —mentre la gent, amb raó, escridassava i acusava de botiflers els diputats— gairebé es feien el boca a boca amb els honorables dependents d’Espanya, els quals no reneguen de la fidelitat i la lleialtat al Borbó i a la prostitució espanyola —i, de passada, també mantenen així els avantatges de l’escó—.

Tots són camarades

Tots són camarades

Els mateixos diputats dels mateixos grups parlamentaris fa una setmana negaven la possibilitat de la Iniciativa Legislativa Popular [ILP] per a convocar un «referèndum» d’autodeterminació. Els promotors de dita ILP també es felicitaven, al davant del Parlament regional, junt amb els falsaris diputats. Ens hem begut l’enteniment? Com pots donar la mà a aquell qui te l’ha tallada? La connivència i fraternal complicitat dels suposats dirigents de la «societat civil» catalana amb els representants a sou del sistema amb el qual figura es vol trencar és, si més no, sospitosa. Pel cap baix és símptoma d’estupidesa, i fa pudor de traïció.


MANIFEST DELS BLOCS AMB ESTRELLA

Dimecres, juny 24th, 2009

El nou logotip de Blocs amb Estrella

El nou logotip de Blocs amb Estrella

Nosaltres sempre hem estat aquí!

Donem suport a Reagrupament, una aposta de futur que combina la lluita per la independència nacional amb la voluntat de convertir la política catalana en un espai més net, més íntegre, més honest i més pròxim

La convicció cada dia més generalitzada que només amb un estat propi Catalunya podrà sobreviure (culturalment, econòmicament, socialment) contrasta amb la inesperada desaparició del sobiranisme parlamentari. El desig de llibertat nacional no té, avui, representació a les institucions de govern catalanes.

El portal Blocs amb Estrella reneix, doncs, en una situació peculiar: l’entusiasme (el nostre entusiasme), contra el desert (el seu desert). Blocs amb Estrella reneix, però, amb la mateixa intenció amb què va sorgir: convertir-se en una plataforma de suport a la proposta de regeneració política inequívocament sobiranista que representa Reagrupament.

Perquè pensem que Reagrupament és la resposta al cul-de-sac en què els polítics pretesament sobiranistes han posat el país. Una proposta nova, veritablement una altra cosa. Una aposta de futur que combina la lluita per la independència amb la voluntat de convertir la política catalana en un espai més net, més íntegre, més honest i més pròxim.

Reiterem el nostre compromís amb el sobiranisme. I continuem amb la voluntat de no excloure, sense fanatismes, sense prejudicis, sense animadversions radicals. És cert que el catalanisme ens ha decebut algunes vegades, però el camí és prou inhòspit i agrest perquè tots siguem capaços de tornar a encaixar les mans. Blocs amb Estrella no té per objectiu la lluita contra Esquerra, ni contra Convergència, sinó el debat, el diàleg i la crítica constructiva. Volem fer un esforç de convicció. Volem ser un esforç de convicció.

Tenim el dret de creure en les persones, i tenim encara més el deure de tornar-ho a intentar. I aquí som. A favor del país, de la llibertat del país. Donant suport a Reagrupament, a un sobiranisme convençut, insubornable, noble, amb principis. Donant suport, també, a un sobiranisme amb pebrots. Amb els pebrots de no renunciar. De no rendir-se. Tot és tan senzill com mantenir els principis. Només això, ens cal: els nostres principis, i el coratge de mantenir-los.

Nosaltres sempre hem estat aquí: Blocs amb Estrella.

AMB EL REAGRUPAMENT PER L’ESTAT CATALÀ

Dimecres, juny 3rd, 2009
El president Barrera aclamat

El president Barrera aclamat

Èxit de la presentació a Barcelona

El Centre Cívic de les Cotxeres de Sants s’ha fet petit als vuit-cents associats de Reagrupament i a interessats encara no signats. Un instant abans de començar, l’arribada del president Barrera ha estat aclamada, dempeus, per tots els presents. Na Mireia Datzira ha coordinat l’acte i ha presentat a dos «teloners» per a escalfar l’ambient; molt bé per en Lombarte.

En Joan Carretero ha fet un discurs convincent, interromput uns quants cops pels aplaudiments de tots els qui, amb atenció creixent, l’escoltàvem: els patriotes, que és l’apel·latiu amb què se’ns ha adreçat. L’Associació Reagrupament naix amb l’objectiu d’assolir prou representació al Parlament regional per proclamar la Independència de Catalunya unilateralment, amb dignitat i democràcia, i per això tots els independentistes, siguin del color ideològic que siguin, hi són benvinguts.

Som els patriotes catalans

Som els patriotes catalans

«Si Convergència i Esquerra proposen la independència no per a l’any 2080, sinó per al 2010, nosaltres serem els primers a fer-los costat». «Ens volen, els espanyols i alguns catalans, fer fora del joc: ens diuen de dretes perquè a Catalunya, que és un país conservador, es dóna la paradoxa que a la gent li fa vergonya no ser d’esquerres»; «Amb Espanya no hi ha res a fer, perquè els nacionalistes espanyols, de dreta i d’esquerra, han deixat molt clar que només som una comunitat autònoma de règim comú», ha afirmat Carretero, i ha afegit: «Amb l’Estat Català no ens caldrà demanar ni seleccions ni que se’ns adrecin en català ni més almoines. Quan Andorra fou reconegut com a estat modern i democràtic, el cap d’Estat Andorrà s’adreçà a l’ONU en català; quan Coçova obtingué el reconeixement dels EUA, l’endemà una selecció coçovar ja jugava un torneig internacional de ping-pong».

Amb en Joan Carretero per la regeneració de la política

Amb en Joan Carretero per la regeneració de la política

Amb la candidatura del Reagrupament «no es tracta d’engreixar la casta dels polítics professionals, sinó que els professionals es dediquin a la política un temps»; «Com es faran les candidatures? Ja es veurà, ara primer ens hem d’organitzar per comarques i per districtes. […] Hi ha associats alcaldes joves que voldrien presentar llistes a les municipals. […] El president Barrera ha escrit que també convé anar a Madrid i parlar-hi clar» ha prosseguit el líder del Reagrupament.

La prioritat de la trobada d’ahir a Barcelona i de les que es faran arreu és organitzar-nos. Tots hi som cridats a la feina, ja se sap que alguns s’associen i no faran gaire cosa més que cotitzar, per això hem de ser molts i de força gruix per escometre l’objectiu, que és difícil, però assolible, depèn de nosaltres. Què esperes a associar-te al Reagrupament?

Per a saber-ne més:

Nació Digital

Anna Notícies

Avui

Reagrupament.cat