ELS BORBÓ ENS ABANDONEN

El Putosaure en acció; sant Jordi, mata l'aranya!

Preguem: sant Jordi gloriós, mata l'aranya!

La Cristina fot el camp

De res no han valgut els planys dels antany republicans i avui fervorosos devots de la monarquia espanyola: ni el Montilla, ni el Puigcercós, ni el mateix Putosaure qui ahir, diada de sant Jordi, seguint l’ancestral tradició i malgrat el seu alè putrefacte li féu el boca a boca a la princesa Sánchez Camacho (vegeu-ne la imatge reproduïda)— han pogut deturar la imminent fugida de casa nostra de la infanta i duquessa de Palma Cristina de Borbó.

És positiva aquesta desafecció de l’única representant (amb la seua llopada) que romania a Catalunya de la família proscrita pels nostres ancessors? De primer cop d’ull diria que sí, els Borbó, com més lluny, millor; encara més, si els esborressin de la superfície terrestre totes les campanes del país farien el toc de Glòria. Ara bé, passat el just moment de joia del somni, la realitat ens obliga a tocar de peus en terra i és quan em veig obligat a reflexionar-hi.

Dues notícies aparentment no relacionades m’hi ajudaran. La primera ja us l’he comentat, «Els ducs de Palma abandonen Catalunya». La segona té més marro i m’arriba de la ingent feinada que fa el Filòsof, és a dir, el doctor Ramon Alcoberro. En una de les seues darreres aportacions al coneixement, «Edward Bernays, afegit al web Filosofia i Pensament», ens podem assabentar de què i qui hi havia amagat rere la presència a casa nostra de Cristina de Borbó.

Què hi té a veure un monstre com Bernays amb els Borbó? Edward Bernays, entre d’altres mèrits, fou mestre «avant la lettre» de Goebbels. En Ramon Alcoberro ens diu: «[Edward Bernays] coordinà les relacions públiques de Juan Carlos I d’Espanya, des del seu nomenament com a ”príncep hereu” de Franco. Fou ell qui (quan tenia 99 anys!) aconsellà al rei que la seva filla, la infanta Cristina, anés a viure a Barcelona per guanyar-se la simpatia dels catalans i fins i tot [Bernays] vingué a Barcelona a supervisar l’operació (el diari La Vanguardia del dilluns, 26 de nov. 1990, dóna una notícia edulcorada de la seva estada)—».

La duquessa de Palma, Cristina de Borbó, prou que se’ls ha guanyat els catalans; si no amb la simpatia, sí amb l’immillorable sou que fa anys cobra de l’Obra Social de la Caixa. Ara es veu que ja no és necessària la seua presència física entre nosaltres, de tant simpàtica que ha esdevingut ens ho agraeix marxant a Washington i el sou de l’Obra Social també se l’enduu. Segons la notícia se’n va junt al seu marit perquè la Timofònica li ha donat a ell feina de representació a la capital federal dels EUA per atendre els negocis del suposat no-monopoli a Sud-Amèrica.

Aleshores em demano: 1) o ja no li cal a la Casa reial espanyola una presència física «simpàtica» a la capital de Catalunya; o, com les rates abandonant el vaixell les primeres, 2) els membres de la família Borbó que romanien entre nosaltres marxen cames ajudeu-me seguint el costum familiar prou exemplar del besavi «Cametes» abans no es proclami la V República Catalana. Atesa l’evidència de cap possibilitat imminent de l’opció 2) haig d’entendre que als Borbó se’ls en fot si ens són o no simpàtics, puig després de l’episodi de la cremada de fotografies han entès el missatge. Fixeu-vos, però, en el fet curiós de l’assumpte: sigui 1) o sigui 2), el sobresou extra el sou «normal» és a càrrec dels pressupostos generals de l’estat li continuem pagant a la Cristina, la qual renuncia a la nostra agradosa companyia i a la ciutadania catalana, però no pas als privilegis que li comportava.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses to “ELS BORBÓ ENS ABANDONEN”

 1. Imma Albó ha dit:

  Molt bona informació
  Que se’n vagin tots els Borbons! Visca la República Catalana!

  Imma

 2. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  Ho expliques molt bé. La nena continuarà cobrant sigui on sigui de “La Caixa”, suma-hi les despeses del pressupost, la Timofònica, el maridet a més també cobra del Coi. Hem de fotra’ls fora del nostre univers, proclamant la República Catalana!

  Alexandre
  P.S. Ara recordo que acaben de fer una fundació príncep de Girona, títol usurpat als catalans al nen Felipe, els de “la Caixa” la Caixa Girona, i més llagoters, com sempre amb diners nostres, fer obres socials i que la parelleta de les pàgines rosa s’endugi el prestigi cap a la monarquia borbònica. El Kosé Antich de la Vanguardai, d’aquesta feta -malifetes acostumades- ni va dir: “un paso al frente” Uf, colons!

 3. La Borboneta ha dit:

  Dame pan i dime tonta

 4. Mariona ha dit:

  Ets càustic! Però està bé i és divertit, s’hauria de cultivar més aquest estil. Jo encara n’he d’aprendre i això que procuro no empassar-me gaire fel; és que em van criar dolça. Per això ara penso fer un curset accelerat de mala llet.

  La postal que han tret per Sant Jordi els de la Sobirania fa pena; el text del dors està bé però el sant Jordi tan bufó de la imatge em sembla que no ma-tarà gaires dracs.

  He anat a cals Galegos. Tenen un principal magnífic amb biblioteca i tot. Només m’hi he estat una estona. Potser m’interessarà un diari de Bobby Sands que s’està traduint i divulgaran per internet però tampoc són els morts els que més m’interessen.

  No es pot anar al centre, i menys en dissabte o diumenge. M’hi he volgut passejar una mica i m’he posat de mal humor tot i que encara hi viu algun català que faria de bon aprofitar, però qui se’n preocupa d’aquests? Nosal-tres tampoc. Una bona manera de fer malbé les ciutats, aquest invent del turisme!

  Ens veurem el dimecres dia 6 espero.

  Mariona

  Mariona

 5. Miquel ha dit:

  Dons igual es que l’exercit espanyol pensa bombardejar Pedralbes?
  A mi totes aquestes coses ja sabeu que em rellisquen bastant. Jo vull que ens tornin els calers, i Napols, que necesitem que la mafia ens pagui els avions.

 6. Joan Sanromà ha dit:

  Haguès estat millor que s’haguessin anat a l’estat espanyol. anant a Washington mantenen el vincle ja que ha estat “el darrer domicili”.

  Digue’ls ximples -encara que ho sembli- a aquests!!

  Molt interessant així d’en Edward Bernays. Ja vaig veure estrany que casesin filles amb catalans i bascs -o hauria de dir bascs només…?

 7. Enric ha dit:

  Sí, i a sobre d’aquell sobresou encara en tenien un altre…