SEPARAR UNIONISTES DE PATRIOTES

En Joaquim Auladell, mestre de mestres

En Joaquim Auladell, mestre de mestres

Espanyols funcionals

La «política» és un cau de «sorpreses» i xafardejant avui el web del Ministeri de l’Interior espanyol me n’he trobat dues de majúscules. Dos partits, més morts que vius si ens atenem al reduït nombre de militants —migradesa causada, en gran part, per l’afició d’expulsar a la dissidència— i de més que pobres resultats electorals, no sé com s’ho han fet però han aconseguit els avals necessaris per a presentar-se a la propera contesa electoral europea.

Una llista la presenta Unió Valenciana [UV], pensava que ja no existien a causa del, de fa temps, transvasament constant i progressiu de militants i votants al PpE. De quin partit són els cinquanta electes que han signat els avals necessaris per a presentar la candidatura? Gaires possibilitats no n’hi ha: de principi no haurien de ser del PpE, perquè són la seua més directa competència; tal vegada són del Bloc? o d’Iniciativa?

Tampoc no em convencen els dos darrers. Ens queda res més? En aparença pot semblar inversemblant, però només ens queda el PsoE com a font dels avaladors d’UV. Atesa la llei —permet a qualsevol càrrec electe, sigui del territori o no, de signar l’aval— i perquè «sonin» com a valencians per a no despertar sospites, electes del PsoE a Catalunya podrien ser l’origen dels avals.

L’altra formació és el Partit Republicà Català [RC], presentant una llista sense suplents en la qual es traspua la dificultat per omplir els cinquanta noms necessaris: parelles, germans, fills, cosins, oncles… Però el sorprenent és la facilitat amb què han aconseguit els cinquanta avaladors. D’Esquerra? (ca, és d’on van marxar!), de CiU? del PpE? d’ICV? No me’ls imagino a cap d’aquests partits permetent als seus electes d’avalar RC.

Per més estrany ens sembli a primer cop d’ull, ens queda altra volta el PsoE. Posant-hi electes valencians, «sonen» com a catalans també, i tothom content. Quin interès hi podria tenir el PsoE a donar alè a RC? D’una banda, afeblir, encara més, el vot «destinat» a Esquerra i, fins i tot, a CiU; i de l’altra —més preocupant al meu entendre: jugada en vistes al 2010—, si RC aconseguís un mínim de vots presentable, posar-lo en situació de pretendre exigir parlar «de tu a tu» amb el Reagrupament d’en Carretero.

Potser tot plegat són elucubracions meues; és ben senzill de demostrar-ho, només cal que UV i RC mostrin públicament els noms dels electes avaladors de les respectives candidatures i si en cap dels casos no són del PsoE, doncs em veuré, amb molt de gust, obligat a rectificar. Però i si tinc raó? I si en Joaquim Auladell, amic de tantes batalles, també té raó? Us recomano, per a entendre una mica més on rauen i s’amaguen els espanyols funcionals de casa nostra, llegiu el seu article publicat avui a Anna Notícies. Sorprenent, oi? Molta feina tindrem a separar, amb nom i cognom, unionistes de patriotes.

Us ho avenço: el minut 93′ de l’independentisme català serà més d’infart que el d’ahir del Barça amb els anglesos.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to “SEPARAR UNIONISTES DE PATRIOTES”

 1. Xavier ha dit:

  Però qui serà l’Andrés Iniesta —puto crak!— que marqui el gol?

 2. Imma Albó ha dit:

  En Marçal Sintes des de l’Avui ja adverteix també que classificar els catalans en dues categories: unionistes i independentistes pot portar a més tensions i divisions. Els catalans hem d’estar en estat d’alerta permanent abans no tinguem Estat!

 3. Joan ha dit:

  Vols dir que tu no tens ganes de mal parlar del Partit Republicà Català perquè vas tenir-hi una mala experiència i et van convidar a marxar-ne?

 4. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  Avui hem vist com Rut Carandell, ha fet costat a Carretero. També uns petits que coneixes bé com el PRC, van cap a Reagrupament.cat. Ara mateix m’assabento que Sobirania i República de l’amic Joaquim Auladell, ha fet una petició a Estat Català perquè cedeixi les sigles al tàndem Carandell-Carretero. Penso que si es va a les eleccions al Parlament del 2010, sense fer cap més partit polític independentista, sinó amb una coalició d’electors, pot ser un bon camí, perquè tots aquest moviments que relato, siguin el puntal que necessita Catalunya per anar cap a la llibertat.
  VISCA LA TERRA!
  MORI EL MAL GOVERN!