ENS HA TOCAT LA GROSSA DE NADAL

Papers tacats de sang

A Salamanca hi ha els nostres papers tacats de sang

Dels dos milions de documents
ens tornen cent llibres

Ahir dilluns, entre les sis i les set de la tarda, el servei d’alertes de Google me’n féu arribar tres d’altres tants mitjans digitals espanyols que deien el mateix, segurament originades per la notícia emesa a un quart de sis per l’agència Europa Press. En resum, dels dos milions de documents pertanyents a particulars catalans robats a punta de baioneta— que encara romanen segrestats a Salamanca, el generós ministre espanyol de Cultura (sic) ens torna cent llibres, que seran rebuts avui, a bombo i plateret, pel conseller Tresserras i la plana major del seu departament a la seu de l’Arxiu Nacional de Catalunya a Sant Cugat del Vallès.

Aquesta nova «devolució» del patrimoni robat pels espanyols és el resultat de les «intenses negociacions» hagudes el maig passat entre el ministre i el conseller, prèvia promesa del Mentider de la Moncloa al Monti Putin que «abans de l’estiu» l’assumpte del retorn pendent «passaria a la història». I és clar que ha passat a la història, però de manera diferent a com es pensaven els «innocents» negociadors: una nova befa a la dignitat del poble català, dels dos milions de documents nostres que reconeixen haver-nos robat ens en tornen cent llibres, cent!, que podríem comprar a les llibreries de vell per cinc-cents eurons a tot estirar.

Ignoro amb quina cara i amb quina poca vergonya els actuals manifassers de la Comissió de la Dignitat pensen presentar els premis Dignitat d’enguany. És clar que d’una gent que prenen com a símbol un ninotet que arrossega la bandera pel terra però, això sí, el puny fermat el duu ben alt, es pot esperar tot. Mentre els del tristpartit al desgovern de la Generalitat de dalt els hi vagin amollant subvencions, poc que badaran boca per fer alguna cosa més que figurar i «premiar-se» els uns als altres. Entretenir al personal, fer algun que altre comunicat paraules al vent—, publicar articlets i llibrets, sortir a la foto i tira, que la vida són quatre dies…

El meu amic Frank Dubé ja ho deia fa més de vint anys en la lletra de la cançó Independència per a Catalunya: «arribarà abans un negre a la Casa Blanca que un català a la Moncloa». Doncs això, Catalunya serà independent abans que els espanyols no ens hagin tornat el patrimoni espoliat.

Tags: , , , , , , , , , , ,

9 Responses to “ENS HA TOCAT LA GROSSA DE NADAL”

 1. La manipulació informativa es immensa. Porten tres dies fent “propaganda” de la loteria del pais vei, com si no hi haguessin noticies al mon mundial. El Periódico anit titulava “Catalunya rep mes diners del que gasta en la loteria” com si això tapés el dèficit fiscal, al mateix temps que la bruixa de Madrid sortia satisfeta desprès de conèixer el pacte ZPmentider-Montilla.
  La televisió en català sembla sortir de l’obra ‘Animal Farm”.

 2. Robert Surroca Tallaferro ha dit:

  Ja fa temps que vaig proposar anar a la via judicial, a nivell internacional, per robatori com a botí de guerra. Aquests espanyols, fins i tot els que es diuen democràtes, tots calçant del mateix peu: Contra Catalunya tot si val!.
  Quan reaccionarem amb una actitud de fermesa i, sobretot, de dignitat?
  Robert

 3. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  M’adhereixo a la proposta de Robert Surroca, denuncia internacional per robatori com a botí de guerra, i no oblidar d’altres dimensions de l’enfrontament que no hem l’eludir mai.

 4. Montserrat Pumarola ha dit:

  Podem observar les tecniques informatives, ens parlen del retorn de quatre minssos llibres -que benvinguts són i valuosos per la família- però queda ben clara la manipulació dels mitjans de comunicació. A mí no em treuen del cap que una notícia en tapa una altra de més important.
  Alerta que com sempre ens fan combregar amb rodes de molí.
  Montserrat

  • admin ha dit:

   Tens tota la raó, Montserrat. Ara resulta que l’Audiència “Nacional” afirma que els espanyols són discriminats respecte els catalans perquè els primers no poden reclamar els “seus” papers. Quina barra amb l’Audiència, s’obliden que la catalanofòbia i el genocidi contra Catalunya ens els va fer Espanya (i encara ens els fa); van ser ells qui vingueren a Catalunya a robar, violar, assassinar i suplantar!

 5. marc ha dit:

  I els papers que falten ens els tornaran quan entreguem l’art sacre que pertany legítimament al bisbat de Lleida.

 6. Jordi Borràs Alabern ha dit:

  És cert, ha arribat abans un negre (bé, un mulat) a la Casa Blanca que no pas un català a la Moncloa. Però no ho hem de voler pas, hem de voler la independència! Igual com SOS Racisme, que no denuncia els casos de racisme anticatalà: no hem de voler cap ONG pels catalans, la nostra millor ONG és la independència.

 7. frank dubé ha dit:

  I vist com van les coses, si arribés un català a la Moncloa……..seria un català com els que ja coneixem: UNA CATALÀ ESPANYOLITZAT, VENÇUT, CONFORMAT, CAGAT, SUBMÍS, SOSTENIBLE, RESPECTUÓS AMB EL MEDI AMBIENT I AMB LA CONSTITUTA,ESTANTÍS, ……………
  Que Déu ens ampari!!!
  Frank

 8. Jaume ha dit:

  BRoSsa

  SaBoRs