EL PAPA ROMÀ OFÈN GAUDÍ I CATALUNYA

 

Amb tot, la llum preval sobre la foscor

La celebració que avui comença del quinzè aniversari de VilaWeb és un bon motiu per a trencar la sequera d’apunts d’aquest bloc dels darrers tres mesos. Ben mirat no m’he imposat aquest llarg silenci, malgrat m’ha estat adient atesa la penosa actualitat a què és sotmesa la Pàtria. Quan tot allò a dir o a ressenyar és negatiu —ni que sols sigui per motius de salut del proïsme i de la pròpia— potser és preferible de callar, literalment parlant, és a dir: no escriure.

Posats a denunciar i en homenatge a VilaWeb, on ens iniciàrem en això dels «portals» i, després, dels «blocs», voldria dir quatre coses sobre la just passada «visita» del summe pontífex romà.

Al seu moment ho vaig dir de paraula i també en algun correu electrònic a qui em volgués escoltar o llegir: res més lluny de la casualitat que les dues úniques visites dels dos darrers caps de l’estat [feixista: fou creat per Mussolini] del Vaticà hagin estat un dia 7 de novembre. L’episcopat espanyolista i el vaticà saben perfectament quina data han de commemorar i celebrar quan es refereixen a Catalunya: el dia que s’esquarterà la nostra Pàtria fou el 7 de novembre del 1659, quan se signà per part dels Borbó, els francesos i els espanyols, el Tractat dels «Pirineus» (no he entès mai el plural).

Ha estat una cruel burla, una greu ofensa per part del cap d’un estat estranger triar aquesta data nefasta per als catalans. En qüestions de Protocol i de Diplomàcia no hi caben les «casualitats»; quan hom decideix de visitar un país estranger no tria segons quins dies «negres». Quan el país estranger no és sobirà i, a més a més, resulta ser enemic a mort des de fa vuit-cents anys, triar la data que els botxins el van migpartir té molta mala bava…

És allò de fotre-se’n del mort i del qui el vetlla, en aquest cas de Gaudí i dels catalans. L’estat del Vaticà, antigament «Papat» o «Estats Pontificis» no n’ha tingut prou en dictar tres croades contra Catalunya, la inventora de la democràcia moderna —la darrera croada «por la gracia de dios» promoguda per Franco i mai no desmentida per l’església romana—, al damunt ve a consagrar el temple creat per un independentista català el dia de més dol de la nació catalana!

Quanta raó tenien els anglesos d’inventar-se la religió anglicana! Quanta raó tingueren els alemanys en fer-se luterans! I quina visió la d’en Francesc Pujols en crear i promoure la Religió catalana. No es pot tenir dos amos, no es pot venerar la Pàtria i, alhora, al papa de Roma! O l’una o l’altre, sempre prima un dels dos, i això encara no ho han entès molts catalans. L’església de Roma —igual que els Borbó, instruments d’ella mateixa— vol Catalunya morta sinó esclava. Catalans! quan us adonareu que hem d’anar a la nostra i no al pas marcat pels estrangers?

 

Tags: , , , , , , , , , ,

6 Responses to “EL PAPA ROMÀ OFÈN GAUDÍ I CATALUNYA”

 1. Jordi B ha dit:

  Ja saps que fa temps que dic que l’estratègia es equivocada. Davant la suposada ofensa, ignorància. Ja som prou petits i tenim una realitat prou complexa per a crearnos suposats enemics.
  A mi em remou mes les tripes escoltar el meu bisbe parlant en castellà en l’inauguració del Temple d’en Gaudí, que tot lo altre.
  A mi em mereixen mes respecte aquest Papa inteligent que alguns d’anteriors, m’agraden els americans malgrat tot, i prefereixo abans Israel que a altres semites.
  Quan mes forts siguin, mes amics. Treiem-nos ja del damunt el pijo-progresisme victimista que arrastrem fa ja 500 anys. La busca o la biga? Seguim igual.
  No ens ajudarà ningú, pero no es necesari tampoc anar repartint patents d’anticatalà.
  Com deia aquell excelent entrenador del Barça : tu sempre negatifo, mai positifo”

 2. Robert Surroca Tallaferro ha dit:

  Hostia Enric, per fi tornes!!! …i amb força. Una de les coses que no he sentit, ni llegit, comentaris referent a la visita, del cap gros de l’esglesia catolica, es el fet de que hagin portat joves de l’Acció Catolica espanyola i els hagin situat estrategicament davant la catedral i la Sagrada Familia cridant consignes espanyolistes en espanyolñ i amb banderes espanyoles.
  Com veiem les manipulacions contra el fet català segueixen. I amb el fet lungüistic, a aquestes alçades ,no havia de tindre una presència testimonial si no total.
  Estimat Enric: ben trobat.

 3. Jordi Romaguera ha dit:

  Pobre Gaudí, si aixequés el cap.!
  Desitgem que aviat puguem tenir -la possibilitat-
  d´arreglar la Pàtria d´una vegada per sempre.!

  J. Romaguera

 4. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  Un acurat i necessari record de la realitat, gràcies.

 5. J. M. Murià ha dit:

  Què esperaveu d’aquesta gent? Podran semblar el que volgueu però mai deixeran de ser el que són.

 6. albert mata ha dit:

  m’agradan les teves formes. una salutacio