GRÀCIES, PRESIDENT BARRERA!

El president Heribert Barrera

El president Heribert Barrera

«Oportunitat i viabilitat de la
proposta de Joan Carretero»

El president Heribert Barrera, amb aquest eloqüent títol, publica a l’edició digital del diari Avui d’avui un article on dóna suport explícit a la proposta d’en Joan Carretero de presentar «candidatures transversals que portessin al Parlament (i a les Corts) un grapat d’homes i dones compromesos a prioritzar de manera absoluta la causa de la independència; que parlessin clar, donessin la cara i denunciessin la inoperància de les negociacions i pactes amb l’adversari».

Remarco això de «l’edició digital» perquè els del diari Avui, sense previ avís a l’autor per la qual cosa n’Heribert Barrera els demanarà explicacions i, probablement, deixi de col·laborar definitivament amb dit diari—, a l’edició en paper no publiquen l’article i n’han posat una mena de «resum» a la Secció de «Política» (pàgina 8) amb un títol propi de falsaris i aliè del tot al pensament del president: «Heribert Barrera avala el partit de Carretero»; els mateixos títol i text del comentari publicat alhora a l’edició digital.

A banda de la importància del fet d’avalar la proposta d’en Carretero amb l’article comentat, i a banda de la vergonyant manipulació dels mots d’en Barrera per part del diari, el seu article a l’edició digital de l’Avui planteja una primera qüestió —el desenllaç de la qual inclinarà als militants d’Esquerra en dubte de si signar o no pel RCat—: què farà l’executiva d’Esquerra? Iniciarà el procés d’expulsió de n’Heribert Barrera? o només el «renyaran» i intentaran de menystenir el seu capteniment?

Fa anys, molts anys, que la Direcció stalinista d’Esquerra fa mans i mànigues per treure-se’l del damunt a en Barrera. Primer li privaren d’un càrrec creat expressament per a ell per Colom: el de president d’ERC, que mai abans no havia ostentat ningú perquè no existia. Així que pogué, Carod li donà el càrrec a Jordi Carbonell com a pas previ per apropiar-se’l ell mateix. I després, també Carod anuncià l’inici d’un expedient d’expulsió quan n’Heribert Barrera fou agredit a la sortida de l’Ateneu Barcelonès a causa de la seua assenyada posició —com el temps s’ha encarregat de demostrar— envers els perills de la nova immigració. Ara, què faran? En Barrera els ha posat en un atzucac de difícil resolució, sigui quina sigui l’opció escollida, la Direcció d’Esquerra hi perdrà perquè el debat és obert i la pilota a la seua teulada.

Tornant a l’article en qüestió, n’Heribert Barrera és molt clar en l’assumpte «estrella» de molts detractors d’en Carretero sobre si cal o no un nou partit. En Barrera ho respon en analitzar la possibilitat de les candidatures transversals per la Independència de Catalunya: «Sí, si es plantegen no com la candidatura d’un nou partit sinó com un aplegament solidari per fer front a una emergència nacional. Les diverses agrupacions i plataformes independentistes, que actualment treballen al marge dels partits, haurien de tenir un paper essencial en la promoció de l’aplegament. En ell ningú no hauria de renunciar a la seva ideologia, als seus orígens, o a les seves sigles». I per si no s’ha entès prou bé, afegeix tot seguit: «Caldria oblidar ressentiments i greuges, antics o recents, i aplegar sense exclusions tothom que acceptés que la independència és actualment un a priori al qual, políticament, cal subordinar-ho tot».

I mal ens pesi —i em pesi per pròpia experiència—, ens hem d’aplegar a la recomanació del president Barrera. Si volem reeixir davant de la situació d’emergència nacional, ens cal deixar a banda antics o actuals retrets i, a una, fer foc nou posant-hi tota la carn. Cap patriota no pot restar aliè a aquesta iniciativa del Reagrupament. Encara no us hi heu associat?

Tags: , , , , , , , , , ,

5 Responses to “GRÀCIES, PRESIDENT BARRERA!”

 1. Pili ha dit:

  Jo ja en sóc sòcia. Estava segura que en Carretero duria a terme aquesta iniciativa. Només calia esperar el moment oportú, com així ha estat. Ara cal que, tal com dius, ens hi unim tots deixant de banda el que es pugui decidir quan siguem nosaltres sols.
  Respecte a n’Heribert Barrera: sempre ha estat un home ferm i penso que ha patit veient que la direcció d’ERC feia un tristpartit entre d’altres nyaps. En Barrera continua sent un patriota honest, és a dir, és un blanc perfecte pels covards venuts que segur se senten incomòdes davant el seu exemple polític i humà.

 2. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  Aquest matí ja he fet comentaris positius a l’article de l’Avui digital. Fa dies que em sembla que mica en mica anem trobant el bon camí cap a la Independència.
  VISCA LA TERRA!
  MORI EL MAL GOVERN!

 3. Jordi Borràs Alabern ha dit:

  Ja sé què farà la cúpula d’ERC amb l’Heribert Barrera: perquè calli, li donaran el càrrec de cap de llista a les pròxs. eleccions d’Ecspanya. Ha, ha, ha!

 4. Mariona ha dit:

  Mai no he estat sòcia de cap partit i he anat votant smpre coalicions (tret de dos cops que vaig votar Esquerra abans que el Carallot no em decebés). Penso que ara és hora de donar suport a Carretero i la setmana que vé me n’ocuparé. (Encara em dura la ressaca dels 2 + 3 dies que he estat fora).

  Fins dimecres

  Mariona

 5. August Bernat i Constantí ha dit:

  L’Heribert Barrera, com sempre, ha posat el dit a la nafra deixant en calçotets la claudicant direcció d’Esquerra.
  Des del primer dia he dit que per a mi Carretero ha estat l’únic home d’ERC que ha tingut dignitat, per això confio en ell.
  Jo ja sóc de Reagrupament.
  Endavant!!