SOLIDARITAT AMB EN MARC BELZUNCES

Sols que un engranatge se'n surti, la piconadora s'aturarà

Sols que un engranatge se'n surti...

El primer patriota objector
de consciència electoral

La maquinària repressiva del Regne d’Espanya es posà en funcionament de forma automàtica quan el català Marc Belzunces independentista declarat— no es presentà a la constitució de la mesa electoral a la qual fou designat com a «vocal 2 suplent 2» en les darreres eleccions espanyoles (9 de març del 2008). Dit automatisme, però, donà pas a un exprés interès de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el cità a comparèixer com a imputat d’un presumpte delicte electoral el passat 3 de juliol del 2008. Aquell mateix dia, en Belzunces, per comptes de declarar, lliurà un escrit el punt primer del qual ja avisava de la causa del seu capteniment:

«Com a independentista català la meva consciència m’impedeix completament col·laborar en l’organització d’unes eleccions espanyoles. No tinc capacitat de triar el contrari.»

[podeu llegir la declaració sencera ací.]

És necessari que us assenyali que en Marc és una persona compromesa amb Catalunya, amb la Ciència i amb les Noves Tecnologies des de fa molts anys. Només cal que feu una llambregada a la seua activitat científica i cultural els darrers vuit anys; amb això no vull dir altra cosa que en Benzulces és l’antítesi del «passota», el seu compromís amb la nostra societat el porta a esmerçar gairebé tot el seu temps lliure en activitats no remunerades dedicades al proïsme.

En assabentar-se de la situació d’en Marc per un missatge que vaig trametre a amics i coneguts, en Josep Blesa m’encarregà des del seu bloc de començar la recapta per a subvenir les despeses de la defensa jurídica del nostre objector a Espanya. Aleshores vaig obrir un compte corrent específic al meu nom on s’hi ingressaven totes les aportacions monetàries. Per assegurar encara més la defensa d’en Belzunces, vaig transferir tot el recollit fins el 9 de setembre a la Fundació Catalunya, creada per en Joaquim Fons, la qual justament té «per objecte, sense cap finalitat de profit, la defensa dels drets nacionals dels catalans, tant individuals com col·lectius, i especialment els reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides de 10 de desembre de 1948». El total ascendeix en data d’avui a 3.445,12 eurons, dels quals 1.300 s’han avançat en provisió de fons als professionals encarregats del cas. Si encara no heu formalitzat la vostra aportació, feu-la a:

Fundació Catalunya

Caixa d’Enginyers, compte núm.: 3025 0012 19 1400008332

feu constar el concepte: Defensa Marc Belzunces

Important! si transferiu des de fora del Regne d’Espanya necessiteu aquests dos codis

SWIFT: cdenesbb   –   IBAN: Es18 3025 0012 19 1400008332

Més de cinc mesos després de la darrera notícia de la Fiscalia, ahir vam haver de tornar amb en Marc Belzunces al despatx d’advocats, convocats per na Marta Clapés, perquè el Jutjat d’Instrucció núm. 19 de Barcelona ha dictat interlocutòria d’incoació de les Diligències Prèvies per delicte electoral, assenyalant la seua declaració com a imputat pel proper dilluns 15 de desembre del 2008 a dos quarts de deu del matí. L’advocada ens explicà les possibles línies de defensa i, de comú acord en Belzunces ha decidit de presentar-se davant del jutge però no declarar i remetre’s a l’escrit abans citat que ja presentà el 3 de juliol.

Així les coses, adonant-nos que el Regne d’Espanya considera delicte penal l’objecció de consciència electoral fent-lo subjecte de penes de multa i presó, convoco a la ciutadania catalana i, especialment, a tots els patriotes a concentrar-nos el dilluns 15 de desembre, a un quart de deu del matí (9:15 am), als tres graons junt la vorera del davant de l’accés principal dels Jutjats de Barcelona, al Passeig de Lluís Companys vegeu localització amb el Google Maps, és el punt central acolorit en blau; i també la vista exacta del lloc amb l’Street View—. Presenteu-vos-hi amb estelades i amb pancartes o cartells; us proposo els següents lemes:

Despenalització de l’objecció de consciència electoral

Solidaritat amb en Marc Belzunces

Els catalans ni som espanyols ni súbdits del Borbó

Aviat s’obrirà una pàgina web on podrem signar tothom que li vulgui fer costat en la lluita encetada per en Marc Belzunces. Cal remarcar que la seua convicció independentista no ha de privar cap demòcrata de donar-li el suport que es mereix. Feu arribar la convocatòria a tots els vostres amics i coneguts. Gràcies i fins dilluns!

8 Responses to “SOLIDARITAT AMB EN MARC BELZUNCES”

 1. bacus ha dit:

  em van caure 6 mesos de presó amb un “problema” amb els mossos de girona i penso que encara estic en “llibertat condicional” “no caduca mai” a la justícia del regne, a la propera vaig de pet a la model al costat de casa.

 2. Claudi Romeu ha dit:

  La meva total adhesió en suport de Marc Belzunces. Jo no vindré a la concentració als jutjats per motius de salut. Cal felicitar la seva dignitat i l’enteresa que mostra en la seva negació a presentar-se com a col·laborador a unes eleccions estrangeres i especialment d’aquell país que ens ocupa i ens impedeix exercir els nostres drets com a país lliure.

  Soc un més a felicitar-lo i a reconèixer que aquestes són les posicions que han de portar Catalunya a la seva llibertat. Fets i actes d’enfrontament faran caure la gran potència que diu que és Espanya i que s’ho creu així.

  Una forta abraçada i a tots els que hi seran presents, Claudi Romeu

 3. Robert Surroca Tallaferro ha dit:

  Així va començar l’objecció de consciència a la mili. Els primers -els més valents- van ser castigats; però en encomanar el seu exemple es va aconsseguir l’exit.
  A Espanya cal dir-li que no des de tots els fronts.
  Robert Surroca

 4. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  He demostrat la meva solidaritat, i faré el què calgui.

 5. Jaume ha dit:

  Hi ha una concentració per motius patriòtics el mateix dia al mateix lloc: aprofitem-ho!!!

  http://img408.imageshack.us/img408/1346/judici15dyh6.jpg

 6. Joan Sanromà ha dit:

  No acostumo a donar copets a l’esquena, però ara mateix és l’únic que puc fer afegint el meu suport en aquests comentaris

 7. Toni Strubell ha dit:

  Suport total a Marc. El 15 encara seré fora del país, però penso fer circular la convocatòria tot el que pugui. TS