ETA A QUI LI FA LA FEINA?

Al moment més baix d’intenció de vot,
el PsoE reviscola gràcies a les bombes

Tal volta és una casualitat que Eta s’hagi fet present a Mallorca pocs dies després de fer-s’hi el Consell de ministres espanyol i, alhora, pocs dies abans de l’arribada del Borbó i llopada familiar… Amb tot és una casualitat prou notable atès que, posats a triar, qualsevol dels dos dies remarcats hauria estat força més notori. I el gruix de la policia espanyola ja fa dies que campa per l’illa, així que, si fa no fa, la dificultat per atemptar hauria estat la mateixa.

En època de més auge del turisme, l’aparició d’Eta a les Balears podria augurar, com s’ha afirmat, propers atemptats a la zona «Noreste» —usant terminologia militar espanyola— de la Península, coincident amb el territori de la «Comunitat Autònoma de Catalunya» (o quatre províncies), el qual s’hauria encarregat de deslliurar d’accions d’Eta l’actual conseller de la Vicepresidència de la Generalitat de Dalt quan el seu famós viatge a Perpinyà per pactar, és un supòsit, amb l’organització «abertzale» una treva en una porció del Principat de Catalunya.

Si no es produís cap atemptat d’Eta en quatre de les províncies catalanes, significaria dues coses: 1) la suposada treva és vigent; i 2) la mentalitat d’Eta és idèntica a l’espanyola —i a la del senyor Carod— en considerar Mallorca part d’Espanya. En aquest punt, si jo milités a la sucursal d’Esquerra de les Illes Balears i Pitiüses, seria força emprenyat, prou més quan encara és hora que el Carallot hagi badat boca sobre la darrera acció d’Eta.

Emperò, si finalment hi ha atemptat, és de llei pensar que el conseller de la Vicepresidència dimitirà, oi? Aleshores el Carallot seria a la fi lliure de passar a treballar directament per a Espanya —lliurant-se d’obeir als intermediaris Montilla o Ridao—, bé fent negocis a París amb un seu germà, bé fent d’espieta espanyol a Cuba, com si d’un vulgar Sentís renovellat es tractés.

Ah, no us penseu me n’oblido dels vint-i-un mil votants dels «països catalans» de la llista aquella presentada a les passades europees i que a Euscal Herria obtingué cent trenta-set mil vots. A fe que us han fet quedar bé, babaus!


Tags: , , , , , , ,

5 Responses to “ETA A QUI LI FA LA FEINA?”

 1. Sergi ha dit:

  Em sembla que hi ha la ETA i la TETA, i com diu l’Aznar, està molt aprop de Madrid, no gaire enllà…???

 2. josep ha dit:

  Per molta ràbia que em facin aquests vividors com el Carallot&cia, per mi ja són cadàvers polítics. Crec molt més profitós canalitzar aquesta energia cap a la xusma sociata i pepera. Tu no?

 3. Ricard ha dit:

  Ostres. que d’un atemptat d’ETA a Mallorca se’n derivi una crítica al Carod…. Com era allò? “¿De dónde vienes?, Manzanas traigo!”

 4. Joan Sanromà ha dit:

  E t a no para de donar balons d’oxígen a l’estat espanyol i de fer nosa al moviment independentista català.

  Enric, no fa gaire vaig legir unes declaracions d’un general rus, analista de la Defensa, que deixava oberta la possibilitat que els serveis secrets (no va saber, voler especificar) d’algún país hi estaven infiltrats.

 5. Alexandre Pineda Fortuny ha dit:

  infiltrats, només cal veure els pressupostos i les intencions del general que ara han posat al comandament, del servei secret ecspanyol.