VERGONYA, CATALANS, VERGONYA!

Els drets humans dels catalans, sempre trepitjats

Els drets humans dels catalans, sempre trepitjats

Els volem a casa!

De xoriços n’hi ha arreu. A Amèrica i a Àfrica, a Albània i a Alemanya. Els catalans ben segur en tenim tants de xoriços «propis» com els qui més, però gairebé passen desapercebuts perquè han de competir des de fa segles amb els estrangers: n’hi ha d’instal·lades nissagues de lladres senceres —en sentit estricte, o d’inspectors d’Hisenda (i d’altres funcionaris de l’estat: mestres, militars, civilons varis, etc.), en sentit ample—, provinents en major part de Castella, ara coneguda amb el malnom d’Espanya, i de les seues possessions i ex colònies ça i lla. El normal, també arreu, és de jutjar els lladres a casa. Però els xoriços catalans no gaudeixen d’aquest dret humà, se’ls enduen a París o a Madrit, algun n’hi ha de pet a Roma…

En el cas de ser un presumpte corrupte acusat d’haver cobrat presumptes comissions fent l’ofici més antic del món, que és l’ofici d’intermediari, el tracte s’agreuja si, endemés, ets un presumpte corrupte català —si jo fes parada a Mercabarna us asseguro que a hores d’ara ja seria ben lluny!—. Vindran uns senyors disfressats de verd amb cara de creure’s molt mal pagats i et tancaran, incondicionalment, a la presó a quasi sis-cents quilòmetres de casa, et segrestaran «legalment» gràcies a l’existència d’un tribunal d’excepció (romanalla directa de l’antic Tribunal de Orden Público franquista) on ara hi milita un curiós personatge que volia ser actriu i a la fi ha acabat actuant fent de «jutge».

Ignoro si en Lluís Prenafeta i en Macià Alavedra són corruptes, fins i tot admeto la meua ignorància sobre si l’alcalde fill del franquista ex alcalde de Santa Coloma de Gramenet, i alhora «hereu» de Manuela de Madre, és un corrupte. Però aquests i els altres cinc detinguts a Catalunya són ciutadans catalans, i com a tals tenen el dret humà de ser jutjats a la seua terra i no a l’estranger. No m’agrada gens ni mica que als presumptes corruptes catalans se’ls tracti com si fossin criminals de guerra estrangers en un estat on, als «seus» i aquests sí veritables criminals de guerra, cada mesada els d’«esquerres» els hi paguen religiosament la pensió «por los servicios prestados a la patria».

A qui vol acollonir «messié le Garsón»? Actua per pròpia iniciativa o per indicació del cap del govern espanyol —així és com entenen a Espanya allò de la «separació» de poders—. Un amic em diu que tota la parafernàlia al voltant de la presumpta corrupció no té altre objecte que l’acollonir els polítics catalans (siguin convergents, siguin sociates) per a que s’empassin, muts, la sentència del tribunal prostitucional sobre l’estatutet de la vergonya… També diu que al Millet li ha mancat temps, de tanta xarrera, i volia endur-se al jutge a sopar a ca l’Adrià (quin altre!: un que aprengué de cuiner fent el ranxo dels militars espanyols). Sigui pel que sigui, l’«actuació» del Garsón és del tot forassenyada; és un atac directe i intolerable als drets dels catalans.

Quan ha calgut, hem sortit al carrer per defensar que als catalans no se’ls jutgi a l’Audiència nazional: què esperen els convergents per actuar amb dignitat i coratge i defensar els seus? No s’adonen que així, un jutge de Cornellà, començà el cas Banca Catalana? Que has perdut la «manta», Pujol, que no l’estires?

Vergonya, catalans, vergonya!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

14 Responses to “VERGONYA, CATALANS, VERGONYA!”

 1. ¿I què vols esperar de la gentola que ens va afussellar un President, va muntar la pantomima promonàrquica del 23-F i la cruenta pantomima dels trens d’Atocha…? Ara estan acollonits perquè els catalans n’estem fins als dallonses de l’expoli fiscal i amenacem amb declarar la independència… Carros, carretas y carreteros faran falta per aturar-nos. Tancs!! Primer ho provaran amb la llei a la mà, la seva puta Consitución, garsonades, després hi haurà sang. No en tinguis cap dubte.

 2. francesc ha dit:

  es cert tot el que dius, pero per què els catalans amaguem sempre

  el cap sota l’ala? no som valents per afrontar i dir les coses com són.

  com que has nomenat banca catalana, per què torna a repetir-se la cosa

  amb la caixa de catalunya i ningú fa res de res en contra?

 3. Pobrecitos, por una vez que les cogen robando, cientos que se lo han llevado. Mala propaganda para los separatistas si se juntan con estos, pues.

 4. Jordi Borràs Alabern ha dit:

  Aquest gallega renegada, que sàpiga (ja ho diu l’article, però no el deu haver llegit pas) que hi ha tants corruptes a Ecspanya com a Catalunya.

 5. Miquel ha dit:

  El problema no es la corrupció. La corrupció es una cosa que s’acaba canviant de politics. El problema es la profunda incultura i mediocritat que ha deixat el franquisme, per exemple la gallega que escriu adalt, que deu menjar de Fadesa o del tràfic de drogues. Si un espanyol es un imbècil, un vasc es un doble espanyol, i un gallec es espanyol i imbècil alhora, per culpa de la consanguinitat cèltica.

 6. Grau ha dit:

  Crec que qualsevol català mínimament conscient ha reaccionat com tu, Enric; tot l’aparell estatal repressiu espanyol s’està mobilitzant en contra de nosaltres (Independència / estatut) el que s’havia de preveure, per a criminalitzar-nos, atemorir-nos, fer passar la nostra classe política per bàsicament corrupta; el que sempre han fet amb altres mitjans i en altres circumstàncies per mantenir-nos supeditats des de la”transició” com al llarg dels segles anteriors!

  El problema és de saber si aquesta vegada la seva estratègia és bona. Ho serà si els portaveus de l’independentisme no aprofiten l’avienetesa per organitzar mobilitzacions i conscienciar la gent, com tu ho fas amb el teu article; l’hauries d’enviar als mitjans de comunicació…. quina és la resposta immediata decisiva de REagrupament?? Aquí estan posats a prova , no??

  Daniela

 7. Cisquet lo Trabukaire ha dit:

  Ens preguntem perquè no reacciona Convergència, perquè calla en Pujol. No caldria preguntar-s’ho. No serà que tenen molt que amagar?
  D’altra banda ja sabem que l’aparell de l ‘estat espanyol voldria que desapareguéssim. I quina ha estat la nostra resposta? què van representar 23 anys de pujolisme per l’alliberament nacional? Penseu-ho una mica. A mi en Prenafeta i l’Alavedra no em fan cap pena.

 8. Miquel ha dit:

  Cisquet, no es tracta de Prenafeta i Macià. Es tracta que no serveix de res un Estatut que diu que el T.S.J.C. es la màxima instància, si desprès pot venir la Guarida Incivil i en Garçon. Avui son Prenafeta i Alavedra, demà seran els alcaldes de les “consultes populars” que suposaran una “associació il.licita”, justificació per a esser detinguts i enviats a Madrid.

 9. Miquel ha dit:

  DICCIONARI R.A.E.
  garzón:
  4. m. desus. Entre los antiguos musulmanes, sodomita (‖ hombre que comete sodomía).

 10. Ramon ha dit:

  Estic d’acord en el principi de que és injust ser jutjat fora de casa teva, però per altra banda em sembla una merescuda ironia del destí que molts dels imputats, sinó tots, sigui gent que poc o molt ha donat per bona la supeditació de Catalunya a l’Estat espanyol; dit altrament: no n’hi ha ni un d’independentista. Em sembla també rellevant que en Jordi Pujol, que va fent encara declaracions fora de lloc a tort i dret, tingués com a mans dretes durant lustres a dos dels detinguts: és francament greu i preocupant i ens hauria de fer reflexionar.

 11. Miquel Vidal ha dit:

  D’acord amb el text, però no amb el títol: caldria haver posat alguna cosa així com “Volem afusellar-los a casa”.

 12. Miquel ha dit:

  Vidal, primer serà detenir-los per policies de casa, i desprès jutjar-los a casa. Si a aquets dos els hem d’afusellar que s’ha de fer amb els que porten 30 anys robant al Baix Llobregat ?
  Abans d’ afusellar a aquets dos, per mèrits, hi han molts altres abans. Alavedra i Prenafeta ja eren rics abans de dedicar-se a la politica, pero el Montilla era un aprenent d’impremta. La llista es llarga, prepara munició.

 13. Elos jueus neguen l’autodeterminació dels palestins, vascos i catalans..
  Ells son els terroristes…
  Fora jueus de Catalunya!!!

  PARTIT ANARQUISTA DELS PAÏSOS CATALANS!!!