EL BARÇA-MADRID ATIA LA IRA ANTIJUEVA

Escut de la Penya del FCB a Israel

Escut de la Penya del FCB a Israel

Judeofòbics 2 – «Polacos» 6

L’ambaixador d’Israel a Espanya fou greument insultat per tres energumens el passat dissabte 2 de maig a la nit, després de sortir del Santiago Bernabeu on havia presenciat, junt amb la seua dona, la més brillant actuació del FC Barcelona enfront del Real Madrid. Segons la nota que l’ambaixador Rafi Shotz envià al Ministeri de Relacions Exteriors israelià titulada «L’antisemitisme – un testimoni personal», mentre passejava tranquil·lament cap a seua casa, tres individus amb bufandes del Madrid el van insultar amb epítets com «gos jueu», «jueu marrà», «jueu assassí» i d’altres «que no poden aparèixer de forma impresa».

Sort en tingué l’ambaixador d’anar amb dos escortes espanyols els quals, amb llur presència, evitaren l’agressió física però no la verbal, puix els irats seguidors del Madrid els van seguir, insultant-los, durant un centenar de metres davant la mirada impertèrrita de dotzenes de testimonis. En Rafi Shotz suposa l’havien reconegut arran de les seues aparicions a la televisió quan esclatà el darrer conflicte a Gaza. L’ambaixador havia estat destinat a d’altres països sud-americans, com Xile i Colòmbia, i mai no s’havia trobat en una situació semblant.

Els diaris israelians The Jerusalem Post i Haaretz informen dels fets de Madrid en lloc destacat a les seues edicions digitals d’avui. També hi ha una breu nota al portal israelià en espanyol El Reloj.com. Per contra a cap mitjà, ni català ni espanyol, he sabut trobar referència a la notícia de l’agressió, la qual ha forçat les disculpes del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol i de l’ambaixador a Israel. Els diaris i els noticiaris catalans, tan amatents en informar sobre els més petits detalls alentorn del celebrat triomf del Barça, s’obliden del notable fet que, fins i tot en l’esport, per als espanyols català i jueu són sinònims.

Entre aquells insults irrepetibles obviats per l’ambaixador Shotz i potser perquè probablement no els podia entendre en el seu complex significant, n’escoltaria com aquests: «catalán judio renegado», «polaco de mierda», «puerco, judío y catalán» i d’altres per l’estil amb què, sovint, ens alegren les catalanes oïdes els nostres veïns de Ponent.

Tags: , , , , , , , , ,

6 Responses to “EL BARÇA-MADRID ATIA LA IRA ANTIJUEVA”

 1. Mariona ha dit:

  Res de nou sota la capa del sol. Fins demà

  Mariona

 2. Miquel ha dit:

  Si aixó serveix per a que els israelians s’adonin de qui es qui, millor.
  Que vagi enviant els F-18 al Prat.

 3. Salvador ha dit:

  No crec que a Barcelona sigui gaire diferent, només cal recordar alguna manifestació amb pistoles i conseller inclosos.

 4. Claudi Romeu ha dit:

  Sempre la mateixa cançó, no ens escandalitzem i independitzem-nos d’una punyetera vegada. Pel camí directe!!!!!! bèsties amb bèsties i persones amb persones, o millor dit espanyols a casa seva i nosaltres a casa nostra.
  No en tenim prou amb quatre-cents anys de tolerar aquests buldogs?
  Que reventin si volen, però a casa seva si és que en tenen!

  Claudi Romeu

 5. Robert Surroca Tallaferro ha dit:

  Si la intolerància té nacionalitat aquesta es l’espanyola. No toleren la diferiència ni lingüistica. No han respectat mai res dels països que han ocupat, ni costums, religió, cultura i, sobretot, l’idioma; aquests es el resultat a l’Amèrica llatina on un idioma que no es el seu, el castellà, predomina degut a l’imposició amb la creu i l’espasa.

  Robert Surroca i Tallaferro

 6. Silvia ha dit:

  El conseller es va manifestar perquè a Gaza s’acabaven de cometre crims contra la humanitat. La pistola era de plàstic i qui la portava o era un brètol o era un infiltrat sionista, que són uns experts en rebentar manifestacions.

  Si no ens sentim solidaris amb un poble al que han llençat armament químic sobre les seves escoles, és que estem molt malament.